Kilparyhmäinfo

Tervetuloa voimistelemaan JoenVoLin kilparyhmään! Tähän tietopakettiin olemme keränneet oleellista tietoa kilparyhmässä harjoittelun ja kilpailemisen aloittaville voimistelijoille ja heidän vanhemmilleen.

  • Kilparyhmillä on vuodessa kolme harjoituskautta: syyskausi (syys-joulukuu), kevätkausi (tammi-huhtikuu) sekä kesäkausi (touko-elokuu). Jokainen kausi laskutetaan erikseen. Maksun suuruus määräytyy ryhmän harjoituskertojen mukaan. Tarkempaa tietoa maksuista löydät nettisivuiltamme. Ryhmään tulee ilmoittautua jäsenrekisterin kautta  aina ennen uuden kauden alkua, tätä ennen harjoituksiin ei voi osallistua. Pidäthän huolen, että jäsenrekisterissä olevat yhteystietosi ovat voimistelijan ja vanhemman osalta oikein ja ajantasalla, jotta kilpailulaskutus ja mahdolliset talkooetuudet tulevat oikealle henkilölle. Kilpailujen osallistumismaksut ja muut kisakulut (matkat, majoitus) vaihtelevat ja ne laskutetaan erikseen voimistelijoilta/vanhemmilta kisojen jälkeen. Seuramme pyrkii järjestämään jokaiseen kilpailuun yhteiskyydityksen.
  • Kilpailuihin osallistuvilla voimistelijoilla on oltava aina kilpailulisenssi. Kilparyhmäläisiä ei ole vakuutettu seuran toimesta, joten lisenssi on ostettava vakuutuksellisena tai voimistelijalle on hankittava henkilökohtainen vakuutus, joka kattaa lajin kilpailu- ja harjoittelutoiminnan. Valmentajat antavat lisää ohjeita lisenssin ostamiseen.
  • Seurassamme noudatetaan käytäntöä, että jos jo ilmoittautuneisiin kisoihin lähteminen perutaan terveydellisistä syistä 2 viikkoa aiemmin ennen kisapäivää, voidaan kisalaskulta hyvittää kisojen osallistumismaksu, sekä kisaruokailu. Sairaustapauksissa pitää olla kilpailun ajan voimassa oleva lääkärintodistus tai muu luotettava selvitys sairastumisesta, jolloin JoenVoLi korvaa puolet sairastuneen voimistelijan matka- ja majoituskuluista. Joukkuelajeissa osallistumismaksu ja valmentajakulut jaetaan kisoihin osallistuneiden kesken, yksilölajeissa toimitaan Voimisteluliiton peruutusehtojen mukaan. Peruutustapauksissa pyritään minimoimaan kustannukset (esim. majoituksen/junalipun peruminen).
  • Seuramme tekee jonkin verran talkoita, joihin toivomme kilparyhmäläisten vanhempien osallistuvan. Joulu- ja kevätnäytöksissä pidämme kahviota ja myymme arpoja. Kilparyhmäläisten huoltajien tehtäviä näissä näytöksissä ovatkin siten arpajaispalkintojen hankkiminen, leipominen kahvioon, käsiohjelmien myynti. Toinen talkootyö on kaupunginorkesterin narikan hoitamisesta Carelia-salissa. Jokaisella ryhmällä on keskimäärin yksi vuoro syksyllä ja keväällä.
  • Kilparyhmäläisillä on mahdollisuus hankkia seuran edustusasu, jossa on seuran painatukset. Seuralla on oma nettisivusto, josta voi ostaa myös muita seuran logolla varustettuja tuotteita kuten asusteita ja laukkuja yms. JoenVoLin seura-asuja voit tilata verkkokaupastamme osoitteesta: https://www.teamplace.fi/joenvoli/. Kilparyhmäläisillä on yhtenäiset kilpailupuvut, joiden hinta on noin 80-150 euroa riippuen tilattavasta koosta. Voimistelijalla tulee olla kilpailuissa päällään kilpailupuku ja verryttelyasu.
  • Kilparyhmäläisten kuvia ja esim. kilpailutuloksia julkaistaan silloin nettisivuilla ja lehdissä. Kun voimistelija tulee kilparyhmään, hyväksyy huoltaja kuvausluvan automaattisesti. Kilparyhmien voimistelijat sekä vanhemmat ovat sitoutuneita ryhmän harjoitteluun sekä mahdollisiin kilpailuihin ja leireihin.