Teamgym

Harjoitukset

Harjoituksissa asusteena ovat trikoot ja toppi/voimistelupuku. Turvallisuussyistä hiukset on sidottava pois silmiltä ja korut ym. on jätettävä pois harjoituksen ajaksi. Lisäksi harjoituksiin tarvitset myös juomapullon. Pidemmissä harjoituksissa esimerkiksi hedelmä on hyvä välipala, herkut eivät kuulu voimistelusalille.

​​​​​JoenVoLin TG-kilparyhmät harjoittelevat ryhmästä riippuen 3-4 kertaa viikossa. Taitojen ja iän karttuessa harjoitusmäärät nousevat. Ryhmissä voimistelee 6-16 voimistelijaa ja valmentajia on ryhmän koosta riippuen 1-3. Kilparyhmien voimistelijoiden ja vanhempien tulee olla sitoutuneita ryhmän harjoitteluun sekä mahdollisiin kilpailuihin ja leireihin. Lapsen harrastaminen kilparyhmässä vaatii siten aktiivisuutta myös vanhemmilta. Kuljeta, kustanna ja kannusta on melko hyvä ja kattava ohje. Harjoituksista pois jäännistä on aina ilmoitettava omalle valmentajalle. Poissaolot ja voimistelun lopettaminen kesken kauden vaikeuttavat esimerkiksi vapaaohjelman suunnittelua ja muuta valmentajan työtä.

Joukkuejaot:

Teamgymissä joukkuejakoja tarkastellaan uudelleen joka kevään jälkeen. Tarkastelun myötä joukkueiden koot tasoittuvat ja jokainen voimistelija pääsee harjoittelemaan omalla tasollaan. Tämä edistää myös henkilökohtaista kehittymistä joukkueessa.

Yleistä kilpailuista
TeamGym -voimistelijan ja joukkueen on mahdollista osallistua kilpailuihin siinä vaiheessa, kun tarvittavat taidot on saavutettu. Kilpailujen määrä riippuu tasosta; pidemmälle ehtineet kilpailijat käyvät useammissa kisoissa. Aivan aloittelijoille on keväällä/syksyllä staratapahtuma, jossa pääsee harjoittelemaan kilpailuissa toimimista.

TeamGymin luokkajärjestelmässä on kuusi eri luokkaa. Luokat ovat tasoluokkia, joissa ei ole ikärajoja. Naisten joukkueille, miesten joukkueille ja sekajoukkueille ei ole kansallisissa kilpailuissa eri sarjoja, vaan joukkueet kilpailevat yhdessä. Jokainen joukkue saa itse valita, missä luokassa kilpailee ja milloin siirtyy seuraavaan luokkaan. Kilpailu aloitetaan 1. luokasta ja siitä eteenpäin luokkiin 2-6.

Kaikki luokat käydään kolmiotteluina, eli joukkueen loppupistemäärä muodostuu kolmen telineen pisteistä: trampetti, volttirata ja vapaaohjelma. Lisätietoja: https://www.voimistelu.fi/fi/Löydä-voimistelu/TeamGym/Kilpailu

Lisenssi

Kaikilla kilpailuihin osallistuvilla voimistelijoilla on oltava kilpailulisenssi. Sen jokainen voimistelija hankkii itse Suomen Voimisteluliiton nettisivuilta https://www.voimistelu.fi/fi/Tapahtumat-ja-kilpailut/Kilpailulisenssit-ja-vakuutukset. Lisenssi on voimassa 1.9.—31.8., tämän takia kuitti maksetusta lisenssistä tulee säilyttää. Kilpailuihin ei pysty ilmoittamaan voimistelijaa, jos lisenssiä ei ole hankittu riittävän ajoissa ennen kilpailua. Valmentaja antaa lisenssinmaksuohjeet. Jos voimistelija osallistuu vain staratapahtumaan ja/tai Voimistelupäiviin, tarvittavasta lisenssistä informoidaan erikseen.

Kilpailumatkat ja kulut

Koska kyseessä on joukkuelaji, tehdään kisamatkatkin yhdessä. Ryhmälle pyritään järjestämään kilpailuihin yhteinen kuljetus. Siten esimerkiksi bussimaksut veloitetaan jokaiselta osallistujalta, vaikka kisapaikalle matkustaisikin omalla kyydillä. Varsinkin aloittelevilla kilparyhmillä on kilpailuissa mukana yksi huoltaja/vanhempi, joka huolehtii katsomon puolella voimistelijoista ja on valmentajan apuna myös matka-, ruokailu- ja muissa käytännön asioissa. Valmentajien ja tuomareiden kulut ja kisoista aiheutuneet mahdolliset tuomarikorvaussakot jaetaan kaikkien kisoihin lähtijöiden kesken, samoin mahdollisesti mukana olevan huoltajan matka- ja majoituskulut.

Kilpailuissa kisa-alue on varattu voimistelijoille, tuomareille ja valmentajille, heille tulee antaa täysi työrauha.

Kilpavarusteet

Voimistelijalla tulee olla kilpailuissa päällään kisapuku ja ryhmän verryttelyasu. Jokaisella ryhmällä on oma yhtenäinen kisapukunsa, joka valitaan yhdessä valmentajan kanssa. Myös hiustenlaitosta kisoihin sovitaan valmentajan kanssa, sillä koko joukkueella tulee olla sama kampaus. Voimistelijalla tulee olla mukanaan useita pinnejä ja ponnareita, hiuslakkaa, kampa, hiusdonitsi ja mahdollisesti geeliä. Lisäksi kilpailuihin tarvitset juomapullon, pientä evästä sekä iloisen kilpailumielen. Tästä kaikesta valmentajat ohjeistavat lisää, kunhan ensimmäinen kilpailu lähestyy. Kilpailut ovat monille harjoittelun kohokohta!

Sairaustapaukset kilpailuissa ja leireillä:

Seurassamme noudatetaan käytäntöä, että jos jo ilmoittautuneisiin kisoihin/leirille lähteminen perutaan terveydellisistä syistä 2 viikkoa aiemmin ennen kisa/leiripäivää, voidaan laskulta hyvittää kisojen osallistumismaksu, sekä ruokailu. Sairaustapauksissa pitää olla kilpailun/leirin ajan voimassa oleva lääkärintodistus tai muu luotettava selvitys sairastumisesta, jolloin JoenVoLi korvaa puolet sairastuneen voimistelijan matka- ja majoituskuluista. Joukkuelajeissa osallistumismaksu ja valmentajakulut jaetaan kisoihin/leirille osallistuneiden kesken, yksilölajeissa toimitaan Voimisteluliiton peruutusehtojen mukaan. Peruutustapauksissa pyritään minimoimaan kustannukset (esim. majoituksen/junalipun peruminen).

Tutustu vanhempien sekä voimistelijoiden pelisääntöihin

Tervetuloa TeamGym kilparyhmään! Ryhmässä on voimaa!

Yhteystietoja:

Lajivastaava

Noora Nevalainen

noora.nevalainen@hotmail.com

p. 0440264399

Kilparyhmävastaavat, johtokunta:

Midit, Medix: Tiina Horttanainen

Minit, Juniormix: Jaana Huotari