Tuntikuvaukset (kevätkausi 2024)

Tehokkaat tunnit

​​​Kuntojumppa (Keskiviikkoisin klo 18-19 Niittylahden koululla)

 • Kuntojumpassa tavoitteena on ylläpitää ja parantaa lihaskuntoa, liikkuvuutta ja aerobista kestävyyttä. Tunti sopii sekä helpommasta että tehokkaasta jumpasta pitävälle, sillä kukin tekee liikkeet omaan tahtiin oman kuntonsa mukaan. Tunti aloitetaan lämmittelyllä. Lihaskunto- osuudella vahvistetaan monipuolisesti kehon lihaksia käyttämällä kehon omaa painoa tai vaihtelevasti eri välineitä, kuten jumppakeppejä ja kuminauhoja. Joillain tunneilla pääpaino on sykkeen nostossa. Huomiothan että töitä tehdään niin seisten kuin lattiatasossa. Taustamusiikkina on heavy/rock ja voit ottaa siitä tarvittaessa rytmin liikkeisiin.

AamuTeho (Tiistaisin klo 10-11 Niinivaaran urheiluhalli)

 • Päivä reippaasti käyntiin! Aamutehossa keskitytään vaihtelevin teemoin lihaskunnon tai aerobisen kunnon kehittämiseen. Jumppaa voidaan tehostaa erilaisilla liikuntavälineillä, kuten vastuskuminauhoilla. Tunti aloitetaan lämmittelyllä ja päätetään rauhallisilla venytyksillä. Tunti on raskaudeltaan keskitasoa, mutta liikkeet ovat helppoja ja kaikille sopivia. Huomioithan, että tunnilla saatetaan ollaan myös lattiatasossa. Oma patja mukaan.

Kuntotreeni (Keskiviikkoisin klo 17-18 Länsikadun koululla)

 • Tehokasta jumppaa menevän musiikin tahtiin. Alussa tanssillinen alkulämppä ja työosuudessa käydään koko kroppa läpi. Alkupuolella, keskellä ja lopussa sykebiisit, joissa syke nousee reippaasti. Voit soveltaa vauhdin omaan kuntoon sopivaksi! Hyödynnetään jumppavälineitä, kuten kuminauhoja tai kahvakuulaa. Päivitämme Instagramin tarinaan, jos tunnilla käytetään kahvakuulaa (ota silloin halutessasi oma kuula mukaan, salilla on jonkun verran kuulia lainattavaksi). Ota oma jumppapatja mukaan!

RVP (Torstaisin klo 17-18 Rantakylän koulun salissa)

 • Reisi-vatsa-pakara-tunnilla keskitytään vahvistamaan ja muokkaamaan ala- ja keskivartalonlihaksia musiikin tahdissa. Tunnilla tehdään monipuolisesti erilaisia liikkeitä käyttäen apuna jumppakuminauhaa sekä oman kehon painoa. Tunti koostuu alkulämmittelystä, treeniosuudesta sekä loppuvenyttelystä. Tunti sopii kaikille, mutta huomioithan, että tunnilla ollaan lattiatasossa. Kaikista liikkeistä on mahdollisuus valita omaan tasoon sopiva variaatio, eli voit säädellä tunnin raskauden itsellesi sopivaksi! Luvassa kivaa ja tehokasta treeniä! Ota mukaan oma jumppamatto.

Lihaskunto (Perjantaisin klo 10-11 Niinivaaran liikuntahalli)

 • Koko keho liikkeelle! Lämmitellään, tehdään lihaskuntoa joko koko keholle tai keskitytään johonkin tiettyyn osa-alueeseen, nostetaan sykettä ja lopuksi venytellään. Ei askellusta, liikkeet tehdään aikaa vastaan ja musiikki toimii treenikaverina taustalla. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Tunti sopii kaikille, mutta huomioithan, että tunnilla ollaan myös lattiatasossa. Helppoa, mutta tehokasta! Oma patja mukaan.

Strong Nation Hiit (Perjantaisin klo 17-18 Länsikadun koulu)

 • Nopeatempoinen ja hien pintaan tuova kehonpainotunti. Koko keho haastetaan treenaamaan kerta kerralta kovemmin musiikin tahdissa! Ota oma jumppapatja mukaan. 

Kahvakuula (Sunnuntaisin klo 18.15-19.15 Niittylahden koulu)

 • Kahvakuula on toiminnallisen harjoittelun tunti, jossa vahvistetaan lihaskuntoa, tasapainoa, koordinaatiota sekä kehonhallintaa. Tunti sisältää alkulämmittelyn, treeni-osuuden ja lyhyet loppuvenyttelyt. Aikaisempi kokemus antaa varmuutta tunnille, mutta ei ole välttämätöntä. Kahvakuulailua ei suositella pahoista selkävaivoista kärsiville. Oma kuula ja patja mukaan (salilla on muutamia kuulia lainattavaksi tuntia kokeileville).

 

Kehonhuoltotunnit

Fysiokimppa (Maanantaisin klo 18-19 Niittylahden koulu, vuorottelee laviksen kanssa)

 • Fysiokimppa on fysioterapeutin ohjaamaa ryhmävoimistelua, johon sisältyy kaksi pulssinkohotusjaksoa, jotka kuormittavat hengitys- ja verenkiertoelimistöä. Välillä venytellään ja vahvistetaan lihaksia. Jumppa päätetään niska-hartiaseutua rentouttaviin liikkeisiin ja raajojen lihasten venytyksiin sekä loppurentoutukseen.
 • 29.1. Fysiokimppa
 • 5.2. Lavis
 • 12.2. Fysiokimppa
 • 19.2. Lavis
 • 26.2. Fysikimppa
 • 11.3. Fysiokimppa
 • 18.3. Lavis
 • 25.3. Fysiokimppa
 • 8.4. Lavis
 • 15.4. Fysiokimppa
 • 22.4. Lavis
 • 29.4. ja 6.5. Fysiokimppa

Yin jooga (Maanantaisin klo 19.15-20.15 Rantakylän koulun sali)

 • Yin jooga rauhoittaa kehoa ja mieltä. Jokaisessa asanassa ollaan vähintään 3-5 minuuttia. Yinissä halutaan päästä venyttämään sidekudosta lihasten sijaan ja se onnistuu silloin, kun venytykseen ei mennä liian syvälle ja siinä pysytään pidemmän aikaa. Tunneilla keskitytään paljon lantion ja alaselän venytyksiin sekä selkärangan kiertoihin. Lempeä Yin jooga sopii kaiken ikäisille. Lisäksi tunnit sisältävät hengitysharjotteita ja mindfulnesiä. Aikaisempaa kokemusta  ei tarvita ja lempeä yin jooga sopii useimmille, mutta huomioithan, että tunnilla ollaan myös lattiatasossa, polvien sekä ranteiden päällä ja samoissa asennoissa useamman minuutin ajan. Tunnille kannattaa pukeuta lämpimästi. Oma patja, pyyherulla ja/tai viltti mukaan tehostaaksesi asanoissa olemista ja loppurentoutusta varten! Musiikki on rauhallista ja mieltä rauhoittavaa.

Asahi® (Torstaisin klo 10-11 urheilutalon tatamit 1-2)

 • Asahi on monitasoinen terveysliikuntajärjestelmä, jossa yhdistyvät sekä itämaisen että länsimaisen terveysliikunnan parhaat perinteet. Liikkeissä koko keho avataan systemaattisesti niskasta nilkkoihin. Liikkeet ovat pehmeitä ja ne tehdään hengityksen kannattelemana seisaallaan. Liikkeet on suunniteltu tarkoituksella yksinkertaisiksi, jotta jokainen voisi alkaa harjoittaa niitä heti. Aikaisempaa kokemusta  ei tarvita. Tunti sopii kaikille. Tunnilla ei käydä lattiatasossa eikä soiteta taustamusiikkia. 

Kehonhuolto (Torstaisin klo 18-19 Rantakylän koulun sali)

 • Tunnilla huolletaan koko kehoa erilaisilla dynaamisilla ja staattisilla venytyksillä, liikkuvuusharjoituksilla sekä loppurentoutuksella. Kehonhuoltotunti auttaa palautumaan, lisää liikkuvuutta sekä vähentää stressiä. Tunti sopii kaikille. Varusteeksi mukavat joustavat vaatteet ja matto. Halutessasi voit ottaa pyyhkeen tai pienen tyynyn mukaan pää alle loppurentoutusta varten.

Niska-hartia-selkä (NHS) (Perjantaisin klo 18-19 Karsikon koulun sali) 

 • Jumittaako niska-hartia-selän seutu? Tältä tunnilta saa apua täsmällisesti juuri tälle alueelle. Koko tunti keskitytään harjoittamaan niska-hartia -alueen sekä selän lihasten aktivaatiota yksinkertaisin ja helpoin liikkein. Tunti sisältää sekä lämmittelyn avaavin liikkein, kunnolliset venyttelyt, että myös yläselän alueelle kohdistuvaa kevyttä lihaskuntoharjoittelua. Tunnin tavoitteena on korjata niskan ja yläselän yleisiä ongelmia sekä kiputiloja, jotka monesti johtuvat lihasepätasapainosta ja kireydestä, keskittyen samalla parantamaan ja vahvistamaan ryhtiä. Aikaisempaa kokemusta  ei tarvita. Tunti sopii kaikille, mutta huomioithan, että tunnilla ollaan myös lattiatasossa. Oma patja mukaan! 

 

Tanssilliset tunnit

Itämainen tanssi (Maanantaisin klo 17.30-18.30 Länsikadun koulu) 

 • Lumoava tanssilaji, joka sopii jokaiselle! Itämainen tanssi kehittää selän, vyötärön ja lantion seudun lihaksia, sekä kehon hallintaa. Tanssin liikekieleen kuuluvat sulavan pehmeät liikkeet, napakat aksentit ja ihanat värinät. Tunneilla opiskellaan tekniikkaa ja lyhyitä sarjoja, joten aikaisempaa tanssitaustaa ei vaadita. Tule nauttimaan naisellisesta liikkeestä ja omaan kehoon tutustumisesta hauskoissa merkeissä!

Zumba (Tiistaisin klo 19-20 Länsikadun koulu)

 • Zumba on tanssillinen tunti, joka perustuu pääosin latinalaistansseihin, kuten merengue, cumbia, reggaeton, salsa, hiphop, rumba jne. Tunneilla tanssitaan yksin ja kaikki saavat tanssia omalla tyylillään: aiempaa tanssitaustaa ei tarvita. Tärkeää on että nautit, syke nousee ja hiki virtaa! Ota mukaan hikipyyhe ja juomapullo.

Lavis (Torstaisin klo 18-19 Länsikadun koulu; maanantaisin klo 18-19 Niittylahden koululla, vuorottelee fysiokimpan kanssa)

 • Lavis-lavatanssijumppa on hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Lavista tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloo varpaille. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla jopa opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella. 

 

Kevyemmät tunnit

IkiVirkeät (Maanantaisin klo 10-11 urheilutalon tatamit 1-2)

 • Kevyttä ja rauhallista voimistelua, joka painottuu voima-, tasapaino- ja venyttelyharjoituksille. Tunti keskittyy lihaskunnon ylläpitämiseen ja kohentamiseen sekä nivelten liikkuvuuden parantamiseen. Musiikkia käytetään tukemaan liikkeiden suoritusta ja apuna käytetään välillä  seuran välineitä; esim. keppiä, jumppakuminauhaa ja palloa. Tunnilla ollaan myös lattiatasossa. Ota oma patja/pyyhe mukaan tatamin suojaksi. Huomioithan, että tatamilla ei saa käyttää sisäpelikenkiä.

Helppojumppa (Maanantaisin klo 11-12 urheilutalon tatamit 1-2)

 • Jumppaan voit tulla ensikertalaisena tai konkarina. Tunnilla ei mennä lattialle ja perusliikkeissä edetään helpoista vaikeampaan ryhmän tason mukaan. Tunti ei sisällä hyppyjä. Jumppaamme iloisesti musiikin tahdissa, mutta omassa rytmissäkin saa jumpata. Tunneilla käytetään välillä välineitä; esimerkiksi keppiä, kuminauhaa ja palloa. Omia välineitä et tarvitse, muuta kuin jumppamaton. Salissa ei saa käyttää sisäliikuntakenkiä. Jumppatossut sallittu.

Vire-lavis (Tiistaisin klo 10-11 Motoran Motti-sali)

 • Vire-Lavis on hauska, helppo ja lihaskuntoa kohottava liikuntamuoto. Se pohjautuu Lavis-lavatanssijumppaan ja on siitä sovellettu versio henkilöille, joilla on sairauden, vamman tai muun syyn vuoksi toimintakyvyn rajoituksia. Tunnit toteutetaan pääosin istuen, mutta myös seisten tuolia apuna käyttäen. Helppoja liikesarjoja tehdään tuttujen suomalaisten tanssimusiikkikappaleiden tahdittamana. Tunnin kesto 45-55 min. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa tanssitaustaa. Motti-sali on katutasossa, eikä saliin tarvitse kiivetä portaita. Lisätietoa Vire-laviksesta.

AamuReipas (Keskiviikkoisin klo 10-11 urheilutalon tatamit 1-2)

 • Tunti sisältää lihaskuntoa ja venyttelyä iloista mieltä unohtamatta! Tunti on suunnattu ikäihmisille sekä aikuisliikkujille, joita kiinnostaa hyvinvointiliikunta omaa kuntotasoa kunnioittaen. Huomioithan, että tatamilla ei saa käyttää sisäpelikenkiä. Aikasempaa kokemusta  ei tarvita. Tunti sopii kaikille, mutta huomioithan, että tunnilla ollaan myös lattiatasossa. Ota oma patja/pyyhe mukaan tatamin suojaksi.

Vain miehille

(JoenVolin kaikki muut jumpat ovat tarkoitettu kaikille jumppareille)

Miesten kuntojumppa ja sisäpelit (Torstaisin klo 20-21.30 Karhunmäen koulu)

 • Miesenergiaa vol 1! Miesten tuntien teemat vaihtelevat lihaskuntoharjoittelusta, kahvakuulailuun sekä erilaisiin pallopeleihin. Tunnin alussa 20 min lajinomaista alkulämmittelyä, jonka jälkeen 60 min aktiivista liikuntaa. Tunnin lopussa palauttavat venyttelyt. 
 • Sisäpelien lajit:
 • 4.4. sähly
 • 11.4. sisäfutis/ käsipallo
 • 18.4. lentopallo
 • 25.4. koripallo
 • 2.5. sähly

 

Vanhempien ja vauvojen yhteinen tunti

Vanhempi-vauvajumppa (peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi)

Ryhmäliikuntatunti vanhemmalle ja vauvalle (noin 3–12 kk) - myös isät ovat siis tervetulleita! Matalan kynnyksen jumppatunnilla vanhempi pääsee jakamaan yhteisen liikuntahetken vauvan kanssa! Tunnilla tehdään alkulämmittely, lihaskuntoharjoituksia ja kehonhuoltoa monipuolisesti musiikkia hyödyntäen, ja vauva voi olla liikkeissä mukana tai touhuta lattialla. Ohjaaja antaa eri liikevaihtoehtoja myös vastasynnyttäneille, mutta suositus on tulla jumppaan vasta jälkitarkastuksen jälkeen. Ohjaaja on äitiysliikuntavalmentaja (Äitiysliikunta-Akatemia). 

Ota mukaan liikunta-asu, juomapullo, jumppapatja tai pyyhe sekä vauvalle oma alusta tai koppa. Vauvalle voi myös ottaa leluja. Tatamilla ei saa pitää kenkiä.

Voit osallistua joko kertamaksulla (7€), JoenVoLin 10-kerran kortilla (60 €) tai kausikortilla, jolla vanhempi voi käydä kaikissa JoenVoLin jumpissa niin paljoin kun haluaa.