JoenVoLin ohjeet koronaepidemia-ajan harjoitteluun (toukokuu)

13.5.2020

JoenVoLin ohjeet harjoitteluun toukokuuksi 2020

Voimistelijan vanhempi, käy nämä ohjeet läpi lapsesi kanssa. Alaikäiset voimistelijat saavat osallistua lähiharjoituksiin vain, jos heidän vanhempansa on antanut siihen kirjallisen luvan (whatsapp- tai tekstiviesti tai sähköposti valmentajalle).

 1. Noudata valtioneuvoston liikkumis- ja kokousrajoituksia (https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta) sekä THL:n ohjeistuksia (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19).
 2. Harjoituksiin ei saa tulla, mikäli sinulla on pieniäkään sairauden oireita tai kuulut COVID 19 -viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.
 3. Harjoituksissa on maksimissaan 10 osallistujaa, joista vähintään 1 on valmentaja/ohjaaja.
 4. Pienryhmäharjoittelun tulee tapahtua ulkotiloissa.
 5. 14.5. alkaen voi isolla kentällä olla samanaikaisesti yhteensä enintään 30 henkilöä korkeintaan kymmenen hengen ryhmiin jakaantuneina siten, ettei lähikontaktia synny. (AVI 8.5.)
 6. Harjoituksissa vältetään tehtäviä, joissa voimistelijat joutuvat lähikontaktiin. Voimistelijoiden väliset etäisyydet säilyvät vähintään kahdessa (2) metrissä koko harjoitusten ajan.
 7. Pienryhmäharjoituksiin voi osallistua vain sen ikäiset voimistelijat, jotka pystyvät noudattamaan etäisyyssääntöä ja muita terveyden kannalta tärkeitä ohjeita koko harjoitusten ajan.
 8. Yhdessä harjoitteleva pienryhmä säilyy samana mahdollisimman pitkään harjoituksista toiseen (kunnes koko ryhmän harjoittelu sallitaan, jos ryhmä on suurempi kuin 9 voimistelijaa).
 9. Osallistujat eivät käytä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, vaan saapuvat harjoituspaikalle ja poistuvat sieltä suoraan harjoitusvarustuksessa. Ulkovaatteet säilytetään jokaisen omassa kassissa.
 10. Lähikontaktien välttäminen harjoituksiin kulkemisessa on myös huomioitava. Harjoituksiin saavutaan mahdollisuuksien mukaan omilla kyydeillä, pyöräillen tai kävellen.
 11. Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusten alkua ja eri ryhmien harjoitusvuorojen väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa.
 12. Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen harjoitusten kotona tai on käytettävä omaa desinfiointiainetta.
 13. Jokaisella on mukana omat varusteet (juomapullo, pyyhe, nenäliinat, voimisteluvälineet), joihin kukaan muu ei koske ja joita säilytetään erillään toisistaan.
 14. Harjoituksissa vältetään yhteisten apuvälineiden käyttöä (painot, jumppapallot, ulkorekit). Jos niitä käytetään, ne puhdistetaan käyttäjien välillä.
 15. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään. Niistäminen tapahtuu kertakäyttönenäliinaan, joka laitetaan niistämisen jälkeen jätepisteeseen. Pese tai desinfioi kätesi niistämisen jälkeen.
 16. Harjoittelua koskevat palaverit pidetään etäyhteydellä.
 17. Ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ryhmän kanssa.
 18. Jos epäilet covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/ohjeita-kansalaisille-koronaviruksesta

Muuta huomioitavaa:

Harjoituksiin ei pidä osallistua, jos vanhempi tai lapsi kokee tartuntariskin itselleen tai perheelle liian suureksi.

Seuran harjoituksiin ei saa osallistua, jos henkilöllä on hengitystieinfektion oireita.

Tietoa seuratoiminnassa mahdollisesti tapahtuvista koronatartunnoista seurataan yhdessä THL:n kanssa.

Jos sinulla on kysyttävää ohjeistuksesta tai JoenVoLin toiminnasta koronaepidemian aikana, voit ottaa yhteyttä ryhmän valmentajaan tai puheenjohtajaan: joenvoli.toimisto (a) gmail.com.