Joensuun Voimistelu ja Liikunta ry

Seuramme on perustettu vuonna 1919 nimellä Joensuun Naisvoimistelijat ry (JoNV). Vuonna 2000 seuran nimeksi muutettiin Joensuun Voimistelu ja Liikunta ry (JoenVoLi). Seuramme perustamisen aikoihin, vuonna 1919, Joensuussa ei ollut erikoisseuroja. Tämän vuoksi seurassamme harrastettiin voimistelun lisäksi monipuolisten ja taitavien ohjaajien avulla myös hiihtoa, pesäpalloa, yleisurheilua, uintia ja retkeilyä. 

Seuran tarkoituksena on kehittää ja ylläpitää monipuolista, terveyttä edistävää ja ylläpitävää liikuntaharrastusta, joka on tarkoitettu kaikille liikunnasta kiinnostuneille. Seuramme toiminta on suunniteltu ennen kaikkea harrastajiamme varten, hyödyntäen erilaisia persoonia voimavaroinamme. 

JoenVoLi on aikuisliikunnan Tähtiseura

Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen seurojen laatuohjelma. Tähtimerkki on lupaus laadusta.

Aikuisten tähtiseurat panostavat aikuisten terveys- ja kuntoliikunnan laadukkaaseen tarjontaan. Avainasemassa ovat terveyden edistäminen, liikunnan ilo ja liikkujan tarpeet. Seuralle liikkujan tyytyväisyys on ykkösasia. Tähtiseurojen ohjaajat ovat koulutettuja, tuntien turvallisuuteen panostetaan ja liikkujia autetaan löytämään itselleen sopivat tunnit tarjonnasta hyvien tuntikuvausten avulla. Tähtiseurat ovat sitoutuneita pitkäjänteiseen, jatkuvaan toiminnan kehittämiseen.

Tähtiseuran tulee täyttää määritetyt laatutekijät:

  • Johtaminen ja hallinto (johtaminen, hallinto, viestintä ja markkinointi)
  • Urheilutoiminta (urheilijan ja liikkujan polku, valmennuksen linjaus)
  • Seuran ihmiset (voimavarat ja yhteisöllisyys)
  • Aineelliset resurssit (talous ja olosuhteet)