Kilpa-aerobic

Yleistä kilpailuista

Kilpa-aerobicissa voi kilpailla yksilönä, parina tai 3-6 hengen ryhmänä. Kansallisissa kilpailuissa on käytössä rinnakkain kaksi kilpailutasoa: SM-sarja ja kilpasarja. Molemmissa sarjoissa on kuusi kilpailuluokkaa.

Kaikki aloittavat kilpailemisen ensimmäisestä luokasta eli Stara-tapahtumista. Staran jälkeen voimistelija valitsee iän mukaan joko 8-9-vuotiaiden 2-luokan tai yli 10-vuotiaiden 3-luokan. Näiden jälkeen voimistelija voi siirtyä kilpailemaan joko SM-sarjaan tai kilpasarjaan. SM-sarjassa luokasta toiseen siirrytään iän mukaan, kilpasarjan puolella seuraavaan luokkaan edetäkseen täytyy saavuttaa tietyt nousupisteet.

Lisätietoja kilpailujärjestelmästä löydät Suomen Voimisteluliiton sivuilta: http://www.voimistelu.fi/fi/Voimistelu/Kilpa-aerobic/Kilpailu/Järjestelmä

Lisenssi: https://www.voimistelu.fi/fi/Tapahtumat-ja-kilpailut/Kilpailulisenssit-ja-vakuutukset


JoenVoLin kilpa-aerobicaajilla on mahdollisuus osallistua kilpailuihin siinä vaiheessa, kun tarvittavat taidot on saavutettu ja kilpailuohjelma riittävän hyvin harjoiteltu. Kisamatkoja on yleensä noin neljä-viisi kertaa vuodessa. Aivan aloittelijoille on syksyllä tai keväällä Stara-tapahtuma, jossa pääsee harjoittelemaan kilpailuissa toimimista ennen varsinaisiin kisoihin osallistumista.

Kilpailukulut

Osallistumismaksut ja muut kisakulut (matkat, majoitus) vaihtelevat ja ne laskutetaan erikseen voimistelijoiden vanhemmilta kisojen jälkeen. Tähän mennessä aerobicaajat ovat lähteneet kisoihin omilla kyydeillä, mutta myös yhteiskyyditystä voidaan järjestää, jos halukkaita on riittävästi.

Kilpailuissa ryhmällä on mukana vähintään yksi vanhempi, joka huolehtii katsomon puolella tytöistä ja on valmentajien apuna käytännön asioissa. Usein vanhempia on ollut mukana enemmänkin, ja kaikki halukkaat kannustusjoukot ovat tervetulleita mukaan seuraamaan kisoja. Aerobic-kisat ovat näyttävä ja nopeatempoinen tapahtuma, jossa aika ei käy pitkäksi, vaikka laji ei olisikaan entuudestaan tuttu. Kisoissa kisa-alue on varattu voimistelijoille, tuomareille ja valmentajille, annetaan heille täysi työrauha!

Varusteet

Kisoihin mukaan tarvitsee kisapuvun, aerobic-kengät, valkoiset tennissukat sekä sukkahousut (myös varakappaleet on hyvä olla mukana). Lämmittelyssä on päällä seuran edustustakki ja mustat legginsit/juoksuhousut. Kisassa hiukset tulee olla tiukalla nutturalla niin, että hiukset eivät heilu lainkaan. Mukaan kannattaa varata useita pinnejä ja ponnareita, kampa, hiuslakkaa ja mahdollisesti geeliä. Kisanutturan voi myös laittaa valmiiksi jo ennen kisapaikalle tuloa. Kimallelakkaa tai koristepinnejä ei saa kilpa-aerobicissa käyttää, mutta puvun mukana tuleva hiusdonitsi saa olla. Harjoituksissa kilpa-aerobicaajat käyttävät erityisiä aerobiciin tarkoitettuja kenkiä (hinta n. 85 €). Ryhmän valmentajat opastavat varusteiden hankinnassa.

Kilpailuihin tarvitset juomapullon, pientä evästä (ei herkkuja, vaan esimerkiksi hedelmiä ja voileipää) sekä iloisen kilpailumielen!

Sairaustapaukset kilpailuissa ja leireillä:

Seurassamme noudatetaan käytäntöä, että jos jo ilmoittautuneisiin kisoihin/leirille lähteminen perutaan terveydellisistä syistä 2 viikkoa aiemmin ennen kisa/leiripäivää, voidaan laskulta hyvittää kisojen osallistumismaksu, sekä ruokailu. Sairaustapauksissa pitää olla kilpailun/leirin ajan voimassa oleva lääkärintodistus tai muu luotettava selvitys sairastumisesta, jolloin JoenVoLi korvaa puolet sairastuneen voimistelijan matka- ja majoituskuluista. Joukkuelajeissa osallistumismaksu ja valmentajakulut jaetaan kisoihin/leirille osallistuneiden kesken, yksilölajeissa toimitaan Voimisteluliiton peruutusehtojen mukaan. Peruutustapauksissa pyritään minimoimaan kustannukset (esim. majoituksen/junalipun peruminen).

Tutustu vanhempien sekä voimistelijoiden pelisääntöihin

Tervetuloa mukaan!

Yhteystiedot

Kilpa-aerobicin lajivastaava

Pinja Kinnunen p. 0408341212

pinja.k98@gmail.com


Johtokunnan kilparyhmävastaavat:

Terhi Lehikoinen