Tanssillinen voimistelu

Kilparyhmät harjoittelevat 3 kertaa viikossa. Taitojen ja iän karttuessa harjoitusmäärät nousevat. Valmentajia on ryhmän koosta riippuen 1-3. Kilparyhmien voimistelijat ja vanhemmat ovat sitoutuneita ryhmän harjoitteluun sekä kilpailuihin ja leireihin. Harjoituksista pois jäännistä on aina ilmoitettava omalle valmentajalle. (Etukäteen tiedossa olevista poissaoloista vuorokausi ennen harjoituksia)

Varusteet harjoituksissa

Harjoituksissa asuna on joukkuepitkähihainen, hihaton paita sekä mustat trikoot/legginssit. Hiukset on sidottava pois silmiltä ja korut ym. on jätettävä pois harjoitusten ajaksi. Lisäksi harjoituksiin tarvitaan mukaan juomapullo, pientä evästä ja mahdollisesti joukkueen oman sopimuksen mukaan käytössä oleva voimisteluväline sekä voimistelutossut. 

Kilpaileminen

Voimistelijoilla on mahdollisuus osallistua kilpailuihin siinä vaiheessa, kun tarvittavat taidot on saavutettu. Kilpailuiden määrä riippuu voimistelijoiden tasosta sekä iästä: pidemmälle ehtineet kilpailijat käyvät useammissa kisoissa. Aivan aloittelijoille on keväällä/syksyllä STARA-kisat, joissa pääsee harjoittelemaan kilpailuissa toimimista. Kilpailuja on yleensä yhdestä kolmeen kevät- sekä syyskauden aikana. Seuramme pyrkii järjestämään kilpailuihin yhteiskyydityksen, mutta kisoihin voidaan mennä myös esimerkiksi junalla.

Lisätietoa kilpailujärjestelmästä löydät voimisteluliiton nettisivuilta: https://www.voimistelu.fi/Tanssillinen-voimistelu

Kilpailuiden osallistumismaksut ja muut kisakulut (matkat, majoitus, mahdolliset ruokailut) vaihtelevat ja ne laskutetaan erikseen voimistelijoilta/vanhemmilta kisojen jälkeen. Myös valmentajien ja tuomareiden matkakulut, päivärahat ja kisoista aiheutuneet mahdolliset tuomarisakot jaetaan kaikkien kisoihin osallistuvien voimistelijoiden kesken. 

Kilpailuissa ryhmällä on mukana yksi huoltaja/vanhempi, joka huolehtii katsomon puolella voimistelijoista ja on valmentajan apuna matka,- ruokailu- ja muissa käytännön asioissa. Kisoissa kisa-alue on varattu voimistelijoille, tuomareille ja valmentajille, heille tulee antaa täysi työskentelyrauha!

Lisenssi

Kaikilla kilpailuihin osallistuvilla voimisteljoilla on oltava kilpailulisenssi. Sen jokainen voimistelija hankkii itse Suomen voimisteluliiton nettisivuilta

https://www.voimistelu.fi/fi/Tapahtumat-ja-kilpailut/Kilpailulisenssit-ja-vakuutukset

Lisenssi on voimassa 1.9-31.8 tämän takia kuitti maksetusta lisenssistä tulee säilyttää. Kilpailuihin ei pysty ilmoittamaan voimistelijaa, jos lisenssiä ei ole hankittu riittävän ajoissa ennen kilpailua. Valmentaja antaa lisenssinmaksuohjeet. Huom! Seura ei ota kilpailijoille vakuutusta, joten lisenssi on ostettava vakuutuksellisena tai voimisteljoille on hankittava henkilökohtainen vakuutus, joka kattaa lajin kilpailu- ja harjoittelutoiminnan. Jos voimistelija osallistuu vain Stara-kisoihin ja/tai voimistelupäiviin, tarvittavasta lisenssistä informoidaan erikseen.

Varusteet kilpailuissa

Kilparyhmäläisillä on yhtenäiset kilpailupuvut, mahdollinen väline, yhtenäinen kampaus sekä meikki, veryttelyasu, tossut + muut tarvikkeet (hinta n. 200€). Voimistelijalla tulee olla kilpailuissa päällään kilpailupuku ja veryttelyasu. Valmentajat antavat lisätietoa hankittavasta kilpailupuvusta sekä seuran edustusasusta. Valmentaja/huoltaa laittaa ennen kilpailuja voimistelijoiden hiukset kiinni sekä meikin valmiiksi. Voimistelijalla tulee olla mukana pinnejä, ponnareita, geeliä, hiuslakkaa, kampa, hiusdonitsi. Myös kimallelakan voi ottaa mukaan. Lisäksi lipailuihin tarvitset juomapullon, pientä evästä (hedelmät, voileivät) sekä iloisen kilpailumielen! Herkut syödään kisojen jälkeen.

Sairaustapaukset kilpailuissa ja leireillä

Seurassamme noudatetaan käytäntöä, että jos jo ilmoittautuneisiin kisoihin/leirille lähteminen perutaan terveydellisistä syistä 2 viikkoa aiemmin ennen kisa/leiripäivää, voidaan laskulta hyvittää kisojen osallistumismaksu, sekä ruokailu. Sairaustapauksissa pitää olla kilpailun/leirin ajan voimassa oleva lääkärintodistus tai muu luotettava selvitys sairastumisesta, jolloin JoenVoLi korvaa puolet sairastuneen voimistelijan matka- ja majoituskuluista. Joukkuelajeissa osallistumismaksu ja valmentajakulut jaetaan kisoihin/leirille osallistuneiden kesken, yksilölajeissa toimitaan Voimisteluliiton peruutusehtojen mukaan. Peruutustapauksissa pyritään minimoimaan kustannukset (esim. majoituksen/junalipun peruminen).


Tutustu vanhempien sekä voimistelijoiden pelisääntöihin

Tule sinäkin mukaan tanssillisen voimistelun maailmaan!