Ryhmien kuvaukset

Alkeisryhmät

Perhevoimistelu on lapselle ja aikuiselle suunniteltu monipuolinen liikuntaharrastus, jossa molemmat saavat nauttia liikunnan riemusta yhdessä. Ryhmä soveltuu hyvin lapselle, joka haluaa oppia liikunnan perustaitoja turvallisesti aikuisen seurassa. Ryhmä voi kokoontua myös ulkona.

Voimistelun alkeet -ryhmissä keskitytään motoristen perustaitojen harjaannuttamiseen leikinomaisesti, edeten helpoimmasta vaikeampaan lasten taidon ja kyvyt huomioiden. Ryhmien tavoitteena on, että lapset oppivat hallitsemaan omaa kehoaan ja käyttämään erilaisia välineitä. Tunneilla leikitään, voimistellaan ja venytellään sekä käytetään musiikkia, loruja ja liikuntavälineitä. Liikkumisen ohella opetetaan ryhmässä toimimisen taitoja. Ryhmä voi kokoontua myös ulkona.

Gladiaattorit on tarkoitettu lapsille, jotka nauttivat vauhdikkaasta liikunnasta, temppuilusta eri telineillä sekä peleistä ja leikeistä. Tunnit saattavat olla myös ulkona.

Telinevoimistelun alkeisryhmässä keskitytään perusliikkuvuuden, notkeuden, voiman ja tasapainon kehittämiseen sekä harjoitellaan telinevoimistelun perusliikkeitä permannolla, hypyssä, nojapuilla ja puomilla. Harjoituksissa huomioidaan voimistelijoiden ikä ja pääosassa on voimistelusta nauttiminen ja mukava yhdessäolo. Käytyään vuoden alkeisryhmässä, voimistelija voi jatkaa telinevoimistelun, TeamGymin, joukkuevoimistelun, tanssillisen voimistelu tai kilpa-aerobicin jatko- tai harrastusryhmään tai katselmuksen kautta kilpailemiseen tähtäävään treeniryhmään. Pienet (4-6-vuotiaat) voivat voimistella halutessaan alkeisryhmässä useamman vuoden. Ryhmien voimistelijat jaetaan iän ja taidon mukaan pienryhmiin, joilla jokaisella on omat ohjaajat.

Tanssillisen voimistelun alkeisryhmän harjoitukset sisältävät mm. tanssillisen voimistelun vartalotekniikan, hyppyjen ja akrobatian harjoittelua. Ryhmissä opetellaan erilaisia tanssillisen voimistelun sarjoja, pelaillaan, leikitään, venytellään sekä käytetään myös välineitä.

Volttikoulu ryhmässä harjoitellaan akrobaattisia liikkeitä omalla taitotasolla. Ryhmä toimii myös hyvin oheisharjoitteluryhmänä.

Cheer-harrasteryhmässä harjoitellaan kilpa-cheerleadingin perusteita (pyramidit, nostot ja heitot, permantoakrobatia) sekä kehitetään perusliikkuvuutta, voimaa ja tasapainoa.

Aikuisten telinevoimisteluryhmässä käydään ohjatusti telinevoimistelun ja teamgymin liikkeitä. Harjoituksiin voi tulla mukaan niin aikaisemmin lajeja harrastaneet kuin aivan uudet lajeista kiinnostuneet. Varusteeksi joustavat urheiluvaatteet. Kertamaksulla (käteinen) tai aikuisjaoston kausikortilla. Samanaikaisesti telinesalissa harjoittelee myös lapsia ja nuoria. 15-vuotiaille ja vanhemmille.


Jatkoryhmät

Voimisteltuaan yhden (tai useamman vuoden) alkeisryhmässä, voimistelija voi siirtyä tanssillisen voimistelun tai telinevoimistelun jatkoryhmään. Ryhmissä harjoitellaan jo hieman vaativampiakin temppuja, mutta tärkeintä on edelleen liikkumisen riemu. Tanssillisen voimistelun jatkoryhmässä harjoitellaan myös lajitekniikan lisäksi voimistelupallon, narun ja nauhan käyttöä.

Kilpa-aerobicin harrasteryhmä: Aloittaville kilpa-aerobicin harrastajille, aikaisempi voimistelukokemus on eduksi (esim. telinevoimistelun alkeis- tai jatkoryhmästä tai tanssillisesta voimistelusta) muttei välttämätön. Energinen ja monipuolinen laji, harjoituksissa pääsee kehittämään liikkuvuutta, rytmitajua, voimaa ja kestävyyttää lajille tyypillisten hyppyjen, liikkuvuusliikkeiden, punnerrusten ja koreografioiden kautta.

Teamgym harrasteryhmät: Aloittaville Teamgymin harrastajille, joilla on aikaisempaa voimistelukokemusta (esim. telinevoimistelun alkeis- tai jatkoryhmästä) tai muuta liikuntakokemusta. Harjoitukset suunnitellaan voimistelijoiden taitojen mukaisesti ja ne sisältävät perusvoimistelua, volttirataa ja trampettia. 


Treeniryhmät sekä aloittavat kilparyhmät

Ryhmät ovat tarkoitettu voimistelijoille, jotka haluavat harjoitella tavoitteellisesti kohti kilpailutaitoja. Ryhmän voimistelijoilta ei kuitenkaan tulla edellyttämään vielä kilpailemista. Harjoituksia on  ryhmissä 2-3 kertaa viikossa. Koska eri telineet /osa-alueet ovat eri harjoituspäivinä, on kuitenkin tärkeää että voimistelijat sitoutuvat kaikkiin harjoituskertoihin.