Valtakunnallinen voimistelun suurtapahtuma Gymnaestrada järjestetään Joensuussa vuonna 2026

15.3.2023

Suomen Voimisteluliitto järjestää Gymnaestrada-tapahtuman Joensuussa 4.-7.6.2026. Joensuun kaupunki haki tapahtuman järjestämisoikeutta laajan yhteistyöverkoston kanssa vuoden 2022 aikana. Gymnaestradan järjestelyihin odotetaan paikallisia seuroja laajasti mukaan koko Itä-Suomen alueelta. Osallistujia nelipäiväiseen tapahtumaan odotetaan yli 10 000 ja lisäksi tuhansia kävijöitä ja katsojia.

Voimisteluliitto on suurten voimistelutapahtumien kaupunkia valitessaan kiinnittänyt huomiota muun muassa alueen aktiiviseen voimistelutoimintaan ja olosuhteisiin. Joensuussa kaupungin poikkeuksellisen hieno Mehtimäen urheilupuisto useine liikuntatiloineen, Laulurinne, kaupunkikeskustan läheisyys, tulevat Sirkkalan liikuntatilat ja joensuulaisten osoittama vahva yhteistyön ilmapiiri olivat keskeisessä roolissa kaupungin valinnassa. Voimisteluliiton tavoite on parantaa Joensuun ja laajemminkin itäisen Suomen voimistelun kasvua, toimintaympäristöä ja tunnettavuutta.

 -Voimistelu valtaa Joensuun. Gymnaestrada on toivottu ja odotettu koko voimisteluväen yhteisöllinen kokoontuminen, jossa tunnelma on aina korkealla. Kilpailuissa voi nähdä kaikki upeat voimistelulajit ja näytöksissä sykähdyttäviä esityksiä. Tulemme hyödyntämään kaupungin hyvät puitteet monipuolisesti ja meillä on mahdollisuus toteuttaa yhdessä myös jotain uutta esimerkiksi Laulurinteellä, toteaa Voimisteluliiton projektijohtaja Päivi Tamminen.

Gymnaestradassa on näytöksiä, kilpailuja, suuria massaohjelmia ulkokentillä, eri lajien kokeilumahdollisuuksia ja jotain yllätyksellisiä uusia elementtejä. Tämä koko voimisteluperheen joka neljäs vuosi järjestettävä elämyksellinen kesätapahtuma kokoaa kaiken ikäiset voimistelijat, niin harrastajat kuin kilpailijat, kaikista eri voimistelulajeista yhteen. Tapahtuma tarjoaa runsaasti nähtävää ja erilaisten kokeilu- ja tutustumismahdollisuuksien muodossa myös voimistelun ulkopuolisille, joensuulaisille ja kaikille suomalaisille.